Uw specialist in beweging!
  • Acupunctuur Kapelle
  • Fysiotherapie Biezelinge
  • Fysio Kapelle
  • Sportysiotherapie Kapelle
  • Kinderfysiotherapie Kapelle
  • Manuele therapie Kapelle
  • Fysiotherapie Kapelle

Stressmanagement bij o.a. burnoutklachten

 
 
Rianne Holm - de Jonge is onze therapeute                                  

Voelt u zich constant gespannen en hebt u voortdurend het gevoel dat u tekort schiet? U slaapt niet meer goed, vergeet vaak dingen, bent er met het hoofd niet bij en hebt een jachtig gevoel. Als u deze beschrijving herkent, kan het goed zijn dat u te veel stress hebt. 

Iedereen kent stress. Maar niet iedereen krijgt klachten of wordt er ziek van. Het gaat erom hoe een persoon met stress omgaat. Een gezonde spanning (stress) hoort bij het leven. Maar wanneer het gevoel van stress een lange tijd aanhoudt, is er meer aan de hand.  


De stress is chronisch geworden en als je gewoon doorgaat zonder er wat aan te doen, kan dit grote gevolgen hebben op fysiek, emotioneel, mentaal gebied en op je gedrag. In het uiterste geval kan je een burnout krijgen. Daarom is het verstandig om in een vroeg stadium in te grijpen om de stress te reduceren. 


Wat kun je doen tegen stress?
1. Het wegnemen van de stressoorzaken

Het wegnemen van de stressoorzaken in je werkzaamheden en/of privé leven zal stress verminderen. Maar helaas zal dit niet altijd mogelijk zijn. 


2. Het verhogen van de individuele belastbaarheid
Lichamelijke ontspanningstechnieken zijn even effectief als mentale technieken in het verminderen van stress. In feite wordt de beste ontspanning bereikt door fysieke en mentale technieken samen te gebruiken. Er zijn veel manieren om je meer resistent te maken tegen stress, maar ze vereisen allemaal verandering in je gedrag. Door jezelf te trainen verhoog je je belastbaarheid zodat je beter tegen stress bent opgewassen. Zo kun je leren wat de eerste symptomen zijn van bv het krijgen van hoofdpijn. Ook weten wat uw grens van lichamelijke belastbaarheid is is te trainen. 


3. Het aanleren van het omgaan met stress
Er kunnen zich situaties voordoen waardoor stress onvermijdelijk is, de oorzaken kunnen niet worden weggenomen omdat werk of privé omstandigheden gekoppeld zijn aan bepaalde situaties. Dit is niet altijd door training te ondervangen. Het is in deze gevallen nodig om te leren om op een verantwoorde wijze om te gaan met stresssituatie. 


 

Wilt u begeleiding door middel van deze training omdat u bemerkt dat u veel lichamelijke en/of psychische problemen hebt ten gevolge van stress dat kunt u een afspraak maken met Rianne Holm.