Overgewicht

Overgewicht betekent dat je meer weegt dan goed is voor je gezondheid. Overgewicht en extreem overgewicht ontstaan als de hoeveelheid energie die je binnenkrijgt via eten en drinken, langere tijd hoger is dan je lichaam verbrandt (door bijvoorbeeld beweging). Je gewicht is "gezond" als je Body Mass Index (BMI) onder de 25 en boven de 20 ligt.

Naast de BMI kan ook de buikomtrek bij de taille gebruikt worden om overgewicht en extreem overgewicht te bepalen. Een buikomtrek geeft een indicatie van de hoeveelheid buikvet die je hebt. Hoe meer buikvet iemand heeft, hoe groter de kans op gezondheidsrisico's.

Waarom een gezonde levensstijl?

Met een gezonde levensstijl heb je minder kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Bovendien verklein je de kans op bepaalde vormen van kanker. Het is daarom verstandig om af te vallen bij overgewicht.

Om overbodige kilo's te verliezen, moet je anders gaan leven. Dat kost moeite, maar je krijgt er veel voor terug. Met een goed gewicht zit je lekkerder in je vel. Je voelt je fitter. Je kunt gemakkelijker bewegen, raakt minder snel buiten adem en je hebt minder kans om ziek te worden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Overgewicht komt in onze maatschappij steeds vaker voor. Om overgewicht op te lossen is professionele hulp vaak hard nodig. Wat wij u kunnen bieden is trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut, die een individueel programma voor u schrijft met uw trainingsdoelen, uw wensen en uw mogelijkheden. Dit bieden wij zowel voor volwassenen als voor kinderen. Kinderen zullen worden begeleid door een kinderfysiotherapeut. De trainingen worden in groepen gegeven en vallen onder "medische fitness" of "BeweegPret!" bij kinderen v.a. 10 jaar. Kinderen jonger dan 10 jaar zullen individueel begeleid worden.

Verder werken wij nauw samen met onze diƫtist Ilona Sonke. Omdat we zo nauw samenwerken, werken we aan hetzelfde doel en kunnen we indien nodig overleggen voor de beste aanpak en de beste individuele adviezen.

Bel voor meer informatie naar onze praktijk: 0113-342925 of mail naar info@fysiokapelle.nl