Benthe Kasper

Osteopaat

Deskundigheid, betrouwbaarheid en communicatie vind ik belangrijk in mijn werk.
afbeelding fysiotherapeut Benthe Kasper
afbeelding fysiotherapeut Benthe Kasper Ik ben geboren in Goes en woon in Wemeldinge. Na de middelbare school ben ik gestart met de opleiding fysiotherapie in Breda waar ik in 2010 mijn diploma behaalde. Sindsdien ben ik 11 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeute, waarvan de laatste 7 jaar bij Fysiokapelle. Vanaf 2013 combineerde ik mijn baan als fysiotherapeute met de zesjarige parttime opleiding tot osteopaat bij Flanders International College of Osteopathy (FICO) in Antwerpen.

In 2020 heb ik mijn diploma voor Osteopathie (D.O.) behaald, waarvoor ik mijn afstudeeronderzoek heb uitgevoerd over de toegevoegde waarde van een serie osteopatische technieken op de kwaliteit van leven bij allergische rhinitis (hooikoorts, allergie voor stof, huisstof, huisstofmijt, schimmels en dieren).

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten (schaatsen, skeeleren, hardlopen of mountainbiken) of buiten in de tuin bezig te zijn.

Wat doet de osteopaat?

Osteopathie is een geneeswijze waarbij gekeken wordt naar heel het lichaam. Het kan zijn dat een klacht in stand wordt gehouden doordat er ergens anders in het lichaam sprake is van bewegingsverlies. Een osteopaat zoekt naar bewegingsblokkades die aan de oorzaak van je klacht liggen. Via de handen wordt het lichaam onderzocht en behandeld met als doel het evenwicht in je lichaam terug te herstellen en zo het zelfregulerend systeem te bevorderen. Ook kan de osteopaat advies geven over houding, beweging en voeding. Osteopaten behandelen je klachten via verschillende systemen: Tijdens de eerste sessie wordt door middel van een vraaggesprek de achtergrond van uw klacht en omliggende situatie in kaart gebracht. Daarna volgt er een onderzoek. Omdat osteopaten het lichaam als een geheel zien wordt het volledige lichaam onderzocht in plaats van enkel de plaats waar u pijn of last heeft. Nadat de osteopaat de oorzaak van uw klacht heeft vastgesteld, begint de daadwerkelijke behandeling. De behandeling bestaat uit diverse technieken die afhankelijk van de oorzaak van het probleem zacht of vrij stevig kunnen zijn. Hoeveel sessies er nodig zijn voor de klacht kunnen tijdens de behandeling besproken worden.

Indicatie osteopathie

Ik behandel momenteel alleen volwassenen, omdat ik nog geen cursus/ opleiding voor kinderosteopathie heb gehad. Volwassenen kunnen voor uiteenlopende klachten terecht bij de osteopaat. Indicties voor een behandeling osteopathie kunnen zijn: Let op: Ik behandel alleen volwassenen (18+)

Maken van een afspraak

Voor het maken van een afspraak bij de osteopaat heeft u geen verwijzing nodig van de (huis)arts of specialist. U kunt contact opnemen voor een afspraak via Fysiokapelle: 0113-342925 of via de mail: info@fysiokapelle.nl of benthekasper@fysiokapelle.nl .
Wanneer u graag eerst wilt overleggen of osteopathie wat voor u is, laat het gerust weten. Dan neem ik zelf contact met u op.

Tarief en verzekering:

Informatie:

Cursussen:

Ik volg regelmatig bijscholingscursussen.
2022: Brain-Gut-Pelvis Axis Program – Nathalie Camirand
2021: Osteopathie en craniomandibulaire dysfuncties – Philip van Caille

Klachten en Geschillen

Uiteraard horen we graag dat u tevreden en goed geholpen bent. Het kan echter voorkomen dat u niet tevreden bent of de behandeling als niet prettig heeft ervaren. Dan is het fijn om dit bespreekbaar te maken met de osteopaat. Wanneer u uw klacht kenbaar maakt dan kan de osteopaat hierop inspelen en mogelijk tot een oplossing komen. Indien u de klacht besproken heeft maar de klacht blijft nog steeds bestaan dan is Benthe Kasper aangesloten bij de klachtenregeling en klachtenfunctionaris van het Nederlands Register voor Osteopathie. U kunt zich wenden tot het NRO secretariaat om een klacht te melden. Meer informatie hierover kunt u vinden in de folder uit de wachtkamer of op de volgende website: https://osteopathie-nro.nl/voor-patienten/klachtenregeling/.