Nick Peursum

Fysiotherapeut

"Ik ben fysiotherapeut geworden vanwege mijn interesse in de werking van het menselijk lichaam en de omgang met mensen. Het vinden en behandelen van de onderliggende oorzaak van het ontstaan van iemands lichamelijke klachten vind ik het meest uitdagend aan mijn werk".
afbeelding Fysiotherapeut Nick Peursum Kapelle Mijn naam is Nick Peursum en ik woon in Goes. In september 2016 ben ik in Breda afgestudeerd als fysiotherapeut. Vanwege mijn interesse in mensen en (sportief) bewegen wist ik al vroeg dat ik fysiotherapeut wilde worden.

Ondertussen heb ik al meerdere jaren ervaring en ben ik nog net zo enthousiast over het vak. Ik heb al verschillende cursussen gevolgd sinds mijn afstuderen: "Medical Taping Concept", "Dry needling", "Fysiotherapie bij COPD en Astma" en "Revalidatie coronapatiënten in de eerste lijn”. Daarnaast heb ik de master opleiding "Manuele Therapie" afgerond. Ik wil mijzelf graag blijven ontwikkelen om zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te kunnen leveren.

Wat ik het meest interessant vind aan mijn werk is het onderzoeken waarom en hoe een bepaalde klacht bij iemand ontstaat. Dankzij mijn opleidingen en cursussen ben ik hier steeds beter toe in staat. Door een goed beeld te hebben van het ontstaan van de klachten is het mogelijk om tot een duurzame oplossing te komen. Ook het trainen van mensen (met een lagere conditie) vind ik erg interessant. Als longfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd om trainingen aan te passen aan de fysieke capaciteiten van de individu. Ik vind het heel belangrijk dat iedere cliënt zich op zijn gemak en begrepen voelt tijdens de behandeling.

Voor FysioKapelle ben ik werkzaam op de locatie in Kapelle en bij Emergis te Kloetinge. Naast mijn werk ben ik te vinden op het voetbalveld van vv. Kloetinge en hou ik erg van hardlopen en fitnessen.

Informatie:

Cursussen/opleidingen: