Yasmin Ooteman

Kinderfysiotherapeut

Het werken met kinderen en spelenderwijs aan het behandeldoel werken is het allerleukste wat er is.
Ik hoop op deze manier ook het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten.
afbeelding kinderfysiotherapeut Yasmin Ooteman Mijn naam is Yasmin Ooteman ik ben in 1989 geboren in Middelburg. Van mijn 4e levensjaar totdat ik op mezelf ben gaan wonen ben ik opgegroeid in het walcherse dorpje Gapinge. Inmiddels woon ik al jaren met heel veel plezier in Middelburg samen met mijn man Sander en zoontje Puck.

Nadat ik een aantal jaren gewerkt heb als schoonheidsspecialiste ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Avans Hogeschool in Breda als fysiotherapeut. Binnen het werk als fysiotherapeut ben ik langzaam in de kinderfysiotherapie gerold. In 2016 heb ik de masterclass schrijfproblemen bij kinderen afgerond, waarna ik kinderen met motorische schrijfproblemen ben gaan behandelen op basisscholen en in de praktijk. In 2017 en 2018 heb ik curssusen gevolgd voor kinderen met een plagio- en brachycephalie (voorkeurshouding met afplatting).
Ik vind het heel leuk om ouders en zuigelingen te begeleiden. Daarnaast ben ik in 2017 gestart met de master kinderfysiotherapie aan de Avans+ in Breda. Voor mijn afstudeeronderzoek ben ik naar Nepal afgereisd en heb ik onderzoek gedaan naar een kortdurend oefenprogramma bij kinderen met Cerebrale Parese. In 2020 heb ik mijn diploma kinderfysiotherapie met succes behaald. Ik vind het behandelen van kinderen van 0-18 jaar het leukste wat er is en ik haal dan ook veel voldoening uit mijn werk.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om in de tuin te werken, te longboarden en lekker te koken en eten met vrienden. Tijdens vakanties ga ik het liefst op reis en ontdek ik de wereld met een backpack op mijn rug.

Informatie:

Gevolgde opleidingen: