Trudy Hermsen - Bruisten is onze therapeute

Klachten tijdens en/of na een oncologische aandoening

De oncologie / oedeemtherapeut richt zich op de behandeling van de gevolgen van medische behandelingen van kanker en de gevolgen van kanker zelf. Deze therapie kan al uitgevoerd worden tijdens de medische behandeling in het ziekenhuis of direct daarna. Mensen ondervinden vaak als gevolg van hun behandeling klachten als: De oncologie/oedeemfysiotherapeut is op de hoogte van de behandelwijze van de verschillende vormen van kanker en kent de bijwerkingen en gevolgen van chemotherapie, radiotherapie en hormonale therapie. De oedeemfysiotherapeut is op de hoogte van de belastbaarheid van het lichaam tijdens en na deze behandelingen en kan een programma voor u op maat maken dat u kan helpen beter te functioneren.

Kanker kan zowel tijdens als na de ziekte klachten veroorzaken. Oncologie fysiotherapie is in elk stadium van de ziekte toepasbaar. Tijdens de behandelfase, waarin een patiënt bestraald wordt, een chemokuur krijgt of een operatie ondergaat, kan oncologie fysiotherapie ervoor zorgen dat de conditie behouden blijft. In de herstelfase kan oncologie fysiotherapie voor kankerpatiënten ervoor zorgen dat het "oude leven" gemakkelijker op te pakken is.
Bij patiënten die terminaal zijn kan oncologie fysiotherapie zorgen voor behoud van de kwaliteit van leven en/of het verkrijgen van zoveel mogelijk comfort tijdens de dagelijkse bezigheden.

Voor fysiotherapie tijdens of na een oncologische aandoening heeft u een verwijzing van uw behandelend specialist of huisarts nodig.

Voor meer informatie hierover kunt u vragen naar:

Trudy Hermsen - Bruisten oncologie /oedeemherapeut FysioKapelle
Contact: 0113 - 34 29 25 of trudyhermsen@fysiokapelle.nl